Algemeen

Algemene informatie

Een dak met alleen riet er op is bij ons niet genoeg, kwaliteit daar draait bij ons alles om.

Want het maken van een rieten dak vraagt voornamelijk veel tijd. Hoe beter het rietendak moet worden, hoe langzamer dit zal gaan.

Het willen maken van een echt goed rietendak en het leggen van veel vierkante meters met veel personeel zijn vaak tegengestelden. Sommige rietdekkersbedrijven willen hierin nog wel eens concessies doen bijv. door een (te) lage vierkante meter prijs, wat waarschijnlijk lijd tot:

DSC_1186 2022R

Bijvoorbeeld een Slechte afwerking en ook een “goud geel rietendak” dit zijn goed/slechte daken, in het begin alle beide.


Verkeerde rietkeuze bv te kort riet op te grote (lange) dakvlakken. Vraag ons voor de juiste rietkeuze.


Onjuiste onder constructie bijv. de oude latten laten zitten terwijl een schroefdak bewezen heeft een betere isolatie (rd ≥ 3.8) te hebben en vooral Brandveilig.

Het is een fabeltje dat schroefdaken onvoldoende kunnen drogen in verhouding tot riet op latten daken.

Wel ging er veel mis bij de opkomst van het “schroefdak“ alleen was dit tegelijkertijd met de opkomst van een toen veel te slechte rietkwaliteit vooral uit het buitenland destijds.

Want wij hebben meerdere schroefdaken in onderhoud van 25/30/35 jaar waar niks meer aan mankeert dan de latten daken waar riet oplicht.

In een persoonlijk en verhelderend gesprek willen wij u graag voorzien van de juiste keuzes wat betreft: riet/ isolatie/onder constructie /brandveiligheid/details enz

We hebben hier ervaring in sinds 1840 en leren dagelijks bij!

Rietendak

Contact